Goedkoopste stroom

Ben je op zoek naar de goedkoopste stroom? Een energieleverancier die bovenaan staat in veel lijstjes is Budget Energie. Dit Nederlandse bedrijf heeft de ambitie om de goedkoopste online stroom- en gasleverancier te zijn. Met zijn lage tarieven en gemakkelijke overstap service probeert Budget Energie klanten te verleiden om over te stappen. Er zijn al meer dan 250.000 huishoudens klant bij de energieleverancier.




Groene energie?

Informatie hoe de energie van een energieleverancier is samengesteld staat vaak op aparte pagina. Bij Budget Energie staat deze informatie op de pagina van groene energie. Te lezen is dat de het bedrijf garant staat voor 100% groene stroom. In 2015 kwam deze duurzame energie voor 23% uit windenergie en 77% uit Italiaanse zonne-energie. Mensen die echte groene stroom willen hebben kunnen wellicht beter een andere leverancier kiezen. In Europa kunnen energieleveranciers groene certificaten kopen op de energiemarkt. Met deze certificaten mag men de ingekochte grijze energie (kolen- en gascentrales, nucleair) ‘vergroenen’. Groene certificaten uit Noorwegen (waterkrachtcentrales) en Italie (zonne-energie) zijn erg goedkoop en worden door veel energieleveranciers in Europa opgekocht om hun grijze energie te vergroenen. Het aandeel groene energie van Budget Energie kwam in 2015 voor 77% uit Italiaanse zonne-energie. Dit lijkt een duidelijke aanwijzing te zijn dat het hier om ‘vergroende stroom’gaat. Echte groene stroom komt voor bijna 100% uit (Nederlandse) windmolens.

Goedkoopste stroom

Ben je echter op zoek naar de goedkoopste stroom dan is Budget Energie een prima keus. Het bedrijf heeft alle stroom vergroend en scoort hiermee een kleine 6 bij Greenpeace die een lijst bijhoudt van groene stroomleveranciers. Notoire vervuilers zijn Essent, Delta en Nuon en zij scoren een dikke onvoldoende.

Overstappen?

Budget Energie heeft drie contracten. Het voordeel van een variabel contract is dat het een vrij opzegbaar contract is. De goedkoopste stroom krijg je bij een vast contract voor 1 of 3 jaar. De meeste klanten kiezen voor het contract 36 maanden vast tarief.

100% Groene energie

Pure Energie
Greenchoice