Greenchoice

Greenchoice is een van de energieleveranciers die het beste scoren op het gebied van duurzame energie. Het bedrijf levert groene stroom dat hoofdzakelijk afkomstig is van Nederlandse bodem. Via bosaanplant en –bescherming in natuurgebieden wordt het gasgebruik van de klanten gecompenseerd. Er zijn op het moment 370.000 klanten.
stroometiket

Op de website staat vermeld dat de missie ‘100% groene stroom uit Nederland is’. Greenchoice hoopt dit doel in 2020 te halen. In 2015 kwam 70% van de energie uit natuurlijke bronnen in Nederland. Het grootste gedeelte was NL Biomassa (36.2%) en NL Wind (32.4%). Andere belangrijke bronnen zijn EU Water (15%) en EU Wind (10.6%). Het aandeel zonne-energie is 1.1%.

Groene energie vergelijken

De klantenservice van Greenchoice kan een contractcheck doen als men ook een aanbieding heeft gekregen van een andere energieleverancier. Een van de foefjes is dat men aanzienlijke korting krijgt. Deze korting heeft vaak alleen betrekking op de leveringskosten. Deze kosten vormen niet meer dan 45% van de energienota. Hoe hoog zijn de vastrechttarieven? Deze kosten worden berekend over de levering en het transport van energie. Onderzoek wijst uit dat er grote verschillen zijn tussen de aanbieders.

energie app

Als klant krijg je een app waarmee men een inzicht heeft in het dagelijks energieverbruik. Een slimme meter is niet noodzakelijk voor de werking van de app. Een slimme meter is wel nuttig om meer inzicht te krijgen waaraan het dagelijks energieverbruik is opgegaan.

Overstappen zonder boete

Een aanmelding kan het best ruim voor tijd gedaan worden. Greenchoice hanteert een termijn van 7 weken voor de definitieve overstap. Veel energieleveranciers hebben een opzegtermijn van een maand. Bovendien heb je als consument recht op een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Greenchoice neemt deze marge iets ruimer en geeft mensen die willen overstappen 21 dagen bedenktijd.