100% Groene energie uit Nederland

Energiereuzen kiezen nog steeds voornamelijk voor grijze energie

Grijze energie blijkt nog steeds de norm in ons land. Door de opening van een aantal nieuwe kolencentrales de afgelopen jaren zitten grote energieleveranciers als Nuon, Essent, Delta en E.ON nog voornamelijk met grijze energie. Eneco is de enigste van de vijf grote energieleveranciers welke met een 7 een voldoende weet te score volgens het onderzoek van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise.
Goedkope energie lijkt dus nog steeds hand in hand samen te gaan met grijze energie. Ondanks kleinere onderneming als Pure Energie en Qurrent al jaren laten zien dat 100% groene energie prima de concurrentie aan kan gaan met grijze energie kiezen grote energieleveranciers nog steeds voor fossiele brandstoffen. Hierdoor loopt Nederland het Europees besluit om in 2020 minimaal 14% van de energie duurzaam op te wekken niet te halen. Zolang de grote energieleverancier niet gaan investeren in duurzame energie opwekking, zullen we problemen houden met het verduurzamen van onze samenleving.

100% Nederlands groene energie

Een aantal jaar geleden kwam al aan het licht dat veel energieleveranciers groene energie verkochten onder groene energie certificaten van buitenlandse energieleveranciers. Vaak kopen energieleveranciers GvO’s uit Scandinavische landen op om Nederlands grijze energie te kunnen verkopen als groene energie. In Scandinavische landen lopen ze ver voor met duurzame energie als hier en daar hebben ze groene energie dan ook in overvloed. Door deze certificaten op te kopen mogen Nederlandse energieleverancier groene energie verkopen terwijl dit gewoon in Nederland grijs wordt opgewekt.

Wil jij zeker weten dat je 100% duurzame energie koopt welke ook opgewekt wordt in Nederland dan raden wij aan om 100% Nederlands groene energie af te nemen. Deze energie is in Nederland opgewekt en het geld wat je hiervoor betaald wordt voor een groot deel ook weer geinvesteerd in nieuwe duurzame projecten in eigen land. Op dit moment zijn onder andere Qurrent en Pure energie hier voorlopers in Nederland.

Duurzame energie

energie vergelijken, goedkoopste stroom, echte groene stroom, SDE+ subsidie