Hoe duurzaam is jouw stroom?

Overzicht van duurzame energieleveranciers
Soms is het erg moeilijk om een geschikte energieleverancier te vinden. Je moet op van alles letten, prijs, aanbod, en ook duurzaamheid is een belangrijke factor. Gelukkig is hierover online veel informatie te vinden. Om het allemaal nog wat duidelijker te maken, wordt hieronder een overzicht gegeven van de duurzaamste energieleveranciers. Allereerst is het belangrijk om te weten wat duurzame energie precies is. Voorbeelden ervan zijn zonne-energie, aardwarmte en windenergie. Bij deze vormen van energie is het voordeel dat er een onbeperkte hoeveelheid van is, dus de mens kan er altijd over beschikken. Door het gebruik ervan wordt er bovendien geen schade aangebracht aan het milieu en de aarde, in tegenstelling tot bij andere vormen van energie.
Er zijn veel aanbieders waar je kunt kiezen voor duurzame energie, en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er is daarom een handige site beschikbaar waar je een duidelijk overzicht krijgt van de beste aanbieders van duurzame energie, namelijk https://www.overstappen.nl/energie/vergelijken/. De duurzaamste energieleveranciers zijn Duurzame Energie Unie, Qurrent en Pure Energie. Ze krijgen allemaal een hoge score en zijn het minst schadelijk voor het milieu. Ook Eneco scoort hoog maar staat iets lager op de lijst omdat ze niet 100% duurzaam zijn, maar ook een grijze energiemix gebruiken. Eneco is wel de enige internationale energieleverancier die het label ‘groen’ mag voeren. Er zijn ook veel energieleveranciers die stroom uit kolen produceren. Waarschijnlijk komt dat omdat de kolen relatief goedkoop zijn. Engie/Electralabel is een bedrijf dat investeert in zon- en windenergie en scoort daarom redelijk hoog. Drie andere grote energieleveranciers blijven wel wat achter op hun concurrenten, want ze verduurzamen niet. Daarom staan ze bij de beoordeling ook laag op de lijst.

Het kan echt heel veel schelen om over te stappen op duurzame energie. Daarbij kun je gebruik maken van de snelle, handige én gratis overstapservice van https://www.overstappen.nl/energie/leveranciers/. Zo kun je heel makkelijk opzeggen en overstappen naar een andere leverancier, en dat allemaal via 1 website. Je energielevering loopt tijdens de overstap van energiemaatschappij gewoon door, dus je zult nooit zonder gas en stroom komen te zitten.

Als je overstapt op een duurzame(re) energieleverancier draag je jouw steentje bij aan een betere wereld. Dit is ook belangrijk voor de generaties die na ons komen. Je voorkomt dat de klimaatverandering uit de hand loopt, want hoe meer mensen kiezen voor een duurzamer energiegebruik, hoe minder belastend het is voor het milieu. Er moet daarom zoveel mogelijk energie worden bespaard en dat kan door gebruik te maken van de onbeperkte energiebronnen als zon- wind- en waterkracht. Let wel op dat je je niet laat misleiden door de naam van zogenaamd duurzame energieleveranciers. Er zijn veel bedrijven op de markt met namen als SEPA Green, Greenfoot of de groene belangenbehartiger. Dit klinkt allemaal heel ‘groen’ en duurzaam, maar ze scoren wel allemaal onvoldoende op de duurzaamheidslijst. Informeer je dus goed in een energieleverancier voordat je overstapt. Ga dus snel naar overstappen.nl voor een duidelijk overzicht en bekijk wat voor jou de beste mogelijkheden zijn.

Tags: duurzame stroom, duurzame energieleveranciers
energie vergelijken, nieuws