Kiezen voor windenergie

Kiezen voor goedkope windenergie bij je energieleverancier
Je kan je steentje bij dragen aan de natuur door te kiezen voor windenergie. De energieleverancier met het meest goedkope windenergie is Nuon. Bij Qurrent kan je ook kiezen om ‘windtegoed’ aan te schaffen.

Windtegoed bij Qurrent
Windtegoed
Eén windmolen kan gemiddeld 500 huishoudens per jaar voorzien van elektriciteit. Windmolens zijn al een bekend beeld in Nederland. Zo zijn er verschillende windmolenparken te vinden. Windenergie is een duurzame en goedkope energiebron.

Bij energieleverancier Qurrent is het mogelijk om ‘windtegoed’ aan te schaffen. Voor € 55,- per stuk koop je als het ware een stukje windmolen. Hierdoor wek je dus je eigen energie op. Dit is dus een manier om geld te besparen. Echter is het aan te raden om te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier met windenergie, hierdoor is je besparing namelijk veel hoger. Wanneer je ieder jaar overstapt van energieleverancier, kan je namelijk gebruik maken van welkomstkortingen. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je ieder jaar overstapt, je goedkoper uit bent dan te kiezen voor het windtegoed van Qurrent.

Stroometiket is verplicht
Alle energieleveranciers zijn verplicht door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om stroometiketten af te geven. Hierdoor kan je zien wat de herkomst is van de energie. Veel energieleveranciers halen hun energie ook (deels) uit het buitenland. Bij andere energieleveranciers kan je ook kiezen waar je stroom vandaan komt. Zo hebben ze bijvoorbeeld verschillende pakketten voor zonne-energie en energie dat opgewekt is uit waterkrachtcentrales. Uiteraard kan je nog kiezen voor grijze energie, echter is de prijs voor groene energie vaak gelijk aan dat van grijs.
Onder andere bij energieleverancier Nuon kan je kiezen voor goedkope windenergie die 100% afkomstig is uit Nederland. Zowel Qurrent als Pure Energie leveren 99% windenergie uit Nederland en 1% zonne-energie uit Nederland. Deze energieleveranciers zijn de beste opties wanneer je op zoek bent naar windenergie.

Tags: windenergie, Qurrent, windmolen, windtegoed
energie vergelijken, goedkoopste stroom