Mitsubishi windenergie

Het Japanse Mitsubishi steekt de komende jaren 5 miljard euro in Nederlandse en Britse windmolenparken. De kosten van een windpark worden steeds lager en het rendement aantrekkelijker. Mitsubishi wil tevens de nodige kennis opdoen om straks dergelijke windpark projecten in Azie uit te voeren.

Mitsubishi windenergie Belgie

Voor Mitsubishi is het niet de eerste keer dat ze geld investeren in een Europees windpark. Diamond Generating Europe is een divisie van Mitsubishi Corporation. In 2016 werkte deze divisie al samen met Eneco en Elicio om het offshore windpark Norther te bouwen. Dit windpark ligt 23 kilometer uit de Belgische kust en kost 1.1 miljard euro. De windturbines worden geleverd door het Deense bedrijf Vestas. Als Norther volledig in gebruik is genomen dan zal het 350 megawatt aan duurzame energie opwekken. Elicio is een Belgische energieproducent van hernieuwbare energie. Zij is voor 50% eigenaar van Norther. Eneco en Mitsubishi hebben ieder een aandeel van 25%.
Windpark Borssele

Voor de kust van Borssele in Zeeland verrijst een van de grootste windparken ter wereld. Shell, Eneco en Mitsubishi hebben een belang van 90% in windpark Borssele 3 en 4. Om onbekende redenen willen ze dit belang halveren naar 45% zo berichte Bloomberg. Alleen Van Oord wil zijn belang van 10% behouden.

Duurzame energie

Echte groene stroom
Energie aanbiedingen met cadeau
Energie vergelijken