Tegenwoordig is het meer een win-win dan ooit om energie te besparen. Telkens wanneer u uw gebruiksrekeningen verlaagt, legt u meer geld terug in uw bankrekening. En lagere energierekeningen betekenen ook minder energieverbruik, wat minder schadelijke uitstoot in onze omgeving betekent. En wat dit een nog betere deal maakt, hoeft u uw huis niet te vernieuwen (of een nieuwe te kopen) om het energiezuiniger te maken. Er zijn veel makkelijke en effectieve dingen die u kunt doen, met weinig investering en weinig of geen DIY-ervaring, om thuis thuis te besparen. Hier is een lijst van 10 idee├źn om u te beginnen.
Installeer een programmeerbare thermostaat

Programmeerbare thermostaten werken door automatisch de temperatuur van uw woning op uw schema aan te passen, zodat u het comfortabel kunt houden wanneer u het nodig hebt. Als u uw thermostaat niet is aanpast, kan een programmeerbare thermostaat u tot 15 procent besparen op verwarming en koeling.

Ga nu direct energie besparen

Gebruik meer energie-effici├źnte apparaten

Als u op zoek bent naar nieuwe apparaten, moet u ervoor zorgen dat u het Energy Star-label zoekt voordat u een aankoop doet. Energy Star apparaten gebruiken tussen 10 en 50 procent minder energie en water dan hun conventionele tegenhangers. Zij kunnen meer kosten dan apparaten zonder de Energy Star-benaming, maar in de meeste gevallen zullen ze meer dan die extra kosten maken door energiebesparingen.

Vervang uw gloeilampen

Een van de minst dure en meest effectieve veranderingen die u in uw huis kunt maken is het vervangen van uw gloeilampen. LED verlichting kan u op den duur veel besparen. Het maakt gebruik van aanzienlijk minder energie en heeft een veel langere levensduur dan een gloeilamp.