Pure Energie uit Nederland

Pure Energie behoort tot de allergroenste energieleveranciers. De stroom die Pure Energie produceert komt uit eigen zon- en windprojecten in Nederland. Er wordt geen stroom van buiten geïmporteerd; er wordt uitsluitend groene stroom geleverd die zelf opgewekt is. Pure Energie behoort met Qurrent al jarenlang tot de groenste energieleveranciers van Nederland.
Herkomst windenergie: stroometiket

Het stroometiket van Pure Energie vermeld dat de duurzame energie afkomstig is van verschillende windturbines en windparken in Nederland. Klanten kunnen stroom afnemen van een van onderstaande windturbines. Het grootste project tot nu toe staat in Dronten / Noordoostpolder waar een windpark is met 31 windmolens met een capaciteit aan energie voor bijna 11.000 huishoudens.
– Den Bosch: 1 windmolen
– Deventer: 2 nieuwe windturbines
– Dronten, Lelystad, Noordoostpolder: 31 windmolens
– Ede: 2 windmolens van bijna 100 meter hoog
– Moerdijk: Windpark Oud Dintel
– Rotterdam: Windpark Suurhoffbrug met 4 windmolens
– Steenbergen: Windpark Nieuw Prinsenland
– Terneuzen: 2 windmolens in Windpark De Griete
– Waddinxveen: 3 windturbines in Windpark Distripark

Levering van groen gas?
Het gas dat geleverd wordt komt van een Nederlandse gasleverancier. Het gas is vergroend en niet 100% groen. Groen gas wordt gewonnen door biomassa (hout, afval, diermeel) te vergisten. Omdat dit nog op een erg kleine schaal gebeurt is het moeilijk om er aan te komen. Biomassa kan ook verbrand worden. Het wordt dan omgezet in groene stroom.

klimaatneutraal
Pure Energie werkt volledig klimaatneutraal. Alle bedrijfsactiviteiten van het bedrijf die broeikasgassen veroorzaken worden zoveel mogelijk tegengegaan. Het restant wordt gecompenseerd door CO2 credits te kopen van Gold Standard.

Zonne-energie
Een procent van de geleverde groene energie komt van een eigen zonnecentrale in Enschede. De andere 99% komt van de windmolens in Nederland. Zakelijke gebruikers kunnen zonnepanelen kopen bij Pure Energie.
Energie vergelijken

echte groene stroom, energie aanbieding met cadeau, energie vergelijken