Qurrent knalgroene energie

Qurrent is een landelijke energiecoöperatie die opgericht werd in 2011 door Natuur- en Milieufederaties, de Stichting Doen en het Klimaatbureau. Het bedrijf behoort tot de meest duurzame stroomleveranciers in Nederland. De focus ligt op het opwekken en besparen van energie. Bekende organisaties als de Consumentenbond, Greenpeace en het Wereldnatuurfonds (WNF) kozen Qurrent in 2015 tot de groenste stroomleverancier van Nederland.
Windtegoed & energiepakket

De energie van Qurrent wordt voor 100% opgewekt door Nederlandse windmolens. Klanten kunnen een stukje van een windmolen kopen en hiermee ‘Windtegoed’ opbouwen. Met 1 Windtegoed wordt minimaal 250 kWh per jaar opgewekt. Wanneer er meer windenergie opgewekt wordt dan verbruikt wordt dan kan dit overschot meegenomen worden naar het volgende jaar. Er is keuze uit 3 contracten: Variabel, 1 jaar Prijs Zeker en 2 jaar Prijs Zeker.

Opzegkosten betalen?

Gebruikers die een contract hebben voor onbepaalde tijd hoeven geen boete te betalen aan de oude energieleverancier. Ze hebben alleen een opzegtermijn van 1 maand. Gebruikers die een energiecontract zijn aangegaan met een vaste looptijd zullen wel opzegkosten moeten betalen aan hun oude leverancier. De hoogte hiervan hangt af van de resterende looptijd. Het maximum wat berekend mag worden is 2x 125 euro (gas + stroom). Dit is het geval als de resterende looptijd meer is dan 2.5 jaar. Wanneer het vaste contract tot 1.5 jaar doorloopt mag de oude energieleverancier 2 x 50 euro opzegkosten rekenen. Bij een vast contract dat steeds stilzwijgend verlengd wordt mag de oude leverancier ook een vergoeding rekenen (tussen de 50-100 euro).
Aanmelden met korting

De aanmelding is eenvoudig. Wanneer men contact opneemt met de klantenservice van Qurrent dan regelen zij de rest. Gemiddeld duurt een overstap 6 weken. De opzegtermijn bij de oude energieleverancier is 1 maand. De wettelijke bedenktijd voor de consument is twee weken. Dat maakt 6 weken in totaal. Klanten die willen overstappen kunnen regelmatig gebruik maken van een energie actie met cadeau.