Windbedrijf schrapt 6000 banen

Siemens Gamesa schrapt 6000 banen
Siemens nam in april 2017 het Spaanse windbedrijf Gamesa over nadat de Europese Commissie toestemming had gegeven. Volgens Europa blijven er voldoende concurrenten over. Siemens is een marktleider bij het produceren van offshore windturbines . Gamesa is sterk in de opkomende markten. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat het nieuwe bedrijf 6000 banen schrapt om dat de inkomsten met 12% was gedaald.
Gamesa
Gamesa werd in 1976 opgericht en bouwde zijn eerste windmolens in 1995. In vier jaar tijd wist Gamesa zich op te werken tot de belangrijkste producent van windturbines in Spanje. Hierna vond er een sterke expansie plaats in Amerika, China, India en Brazilie. Op het moment werken er ruim 6700 werknemers. Siemens is actief in de windenergie sector sinds 2004.

India
De tegenvallende resultaten zijn volgens Siemens Gamesa te wijten aan de Indiase markt. De overheid in India wil een paar centrale veilingen houden in maart 2018 waarna de inkomsten van Gamesa een sterke daling vertoonden. Siemens verwacht dat de situatie weer normaal is in 2019. Ook de prijzen staan onder druk in India en in het Verenigd Koninkrijk. Er werden 15% minder orders geboekt voor onshore windturbines. In Amerika, Brazilie n China gingen de verkopen wel volgens planning.

Offshore windturbines
Een sterke groei was te zien bij de offshore windturbines. Overheden kiezen steeds vaker voor een windfarm op zee dan een windpark op het land. Siemens Gamesa heeft inmiddels meer dan 11 GW aan offshore windturbines geinstalleerd . Dit is goed voor 65% van het totaal.
Grootste windturbine, Groene hosting, offshore vacatures, offshore windparken