De Winddag is een initiatief van de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) dat jaarlijks wordt gehouden. Op 14 juni 2017 is er eerst een conferentie en op 28-30 november 2017 is er de WindEurope Conference & Exhibition/WindDays in de RAI Amsterdam.
De Winddag 2016 trok zo’n 2000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Dit was een forse verhoging tov 2015 toen er 500 bezoekers kwamen. Na de ontvangst en registratie was er de plenaire opening en een aantal keynote speeches volgden. Gedurende de dag werden er parallelbijeenkomsten gehouden met presentaties en workshops over offshore- en onshore windenergie, een paneldiscussie en een borreluurtje met netwerken.

Op de netwerkbeurs waren enkele tientallen exposanten waaronder Eneco, Enercon, NUON, Vestas, Green Energy, Senvion, Triodos Investment, Darwind, Antea Group en GE Renewable Energy.

Entree Winddag
Mensen die lid zijn van de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) of voor de overheid werken betalen 25 euro als men online reserveert. Een ticket aan de kassa kost 60 euro. Studenten en journalisten hebben gratis toegang. In 2015 waren er bijna 650 inschrijvingen.

Global Windday
Niet alleen in Nederland maar ook in andere landen werden rond 15 juni 2015 winddagen georganiseerd. Deze ‘Global Wind Day’ wordt georganiseerd door de European Wind Energy Association, the Global Wind Energy Council en nationale associaties. Een overzicht met evenementen staat op EWEA.org