Zelfstroom zonnepanelen

Verhuur van zonnepanelen
Zelfstroom verkoopt en verhuurt design zonnepanelen. De installatie wordt door het bedrijf gedaan. Klanten betalen 10 jaar lang een vast huurbedrag per maand. De huurprijs betaal je grotendeels uit de opbrengst van de zonnepanelen. Vaak zal je nog wel wat (groene) stroom moeten bijkopen. Ook gas kan bij Zelfstroom worden gekocht tegen kostprijs.
is jouw huis geschikt?
Op veel woningen kunnen zonnepanelen geplaatst worden. Er zijn een aantal zaken van belang die bepalen of jouw huis geschikt is voor zonne-energie. Belangrijk is dat je genoeg vrije ruimte op het dak hebt (het liefst 17 m2) en dat deze plek de hele dag schaduwvrij is. Het dak is bij voorkeur gericht op het zuiden, zuidoosten of zuidwesten. Ook huizen met een dak op het westen of oosten kunnen voordeliger zijn met zonnepanelen. Dit is mede afhankelijk wat de hellingshoek van het dak is. Een hoek van 35-40 graden is het meest ideaal. Is je dak op het noorden gericht dan is het meestal niet voordelig om zonnepanelen op je dak te installeren. Bewoners met een huurwoning of monumentenpand komen niet in aanmerking voor plaatsing.

zonnepanelen huren
In een voorbeeld op de website wordt berekend dat overstappen op zonne-energie lonend kan zijn. Het grootste financiele voordeel valt te behalen nadat de huurperiode van 10 jaar is afgelopen. Je mag dan de zonnepanelen voor 50 euro per paneel overnemen waardoor je geen huur meer betaalt. De gemiddelde levensduur van een zonnepaneel wordt door Zelfstroom op 30 jaar geschat.

inruilen
Als je huurperiode tussen de 5 – 10 jaar ligt dan is het mogelijk om het zonnestroomsysteem gratis in te ruilen voor een nieuw systeem. Er wordt wel een nieuwe overeenkomst aangegaan met eenmalige aansluitkosten van €75 per paneel. Bij koop panelen kan Zelfstroom je een aanbod doen op maat wanneer je de panelen wilt vervangen.

verhuizen
Het is mogelijk om de zonnepanelen mee te nemen naar de nieuwe woning. Voor deze verhuisservice wordt €50 per paneel gerekend. Kan je de panelen in de nieuwe woning niet gebruiken? De ervaring van Zelfstroom is dat de nieuwe bewoners bijna altijd de zonnepanelen overnemen (voor een gering bedrag). In het allerslechtste geval hebben de nieuwe bewoners van je oude huis geen zin in zonne-energie + je nieuwe huis is niet geschikt voor zonne-energie. In dat geval betaal je een demontagevergoeding aan Zelfstroom die kan oplopen tot 150 euro per paneel.

Grootste windturbine, Groene hosting, offshore vacatures, offshore windparken

overstappen naar Greenchoice